13 Ağustos 2011

Müzeden Yapıya Kültürel Mirasın Korunması Eğitimi

Müzeden Yapıya Kültürel Mirasın Korunması Eğitimi projesi kapsamında restorasyon ve konservasyon alanında kendini geliştirmek isteyen ilgili üniversitelerin iki veya dört yıllık bölümlerinden mezun ve bu bölümlerin öğrencilerine İstanbul'da ücretsiz eğitim verilecektir.

Eğitime katılacakların 30 yaşını aşmamış olmaları ve TC vatandaşı olmaları zorunlu. Eğitim ücretsizdir. Ayrıca katılımcılara günlük harcırah ödenecektir.

7 Eylül-28 Ekim 2011 tarihleri arasında haftaiçi her gün dört saatlik bir eğitim programı mevcuttur. Eğitimin ilk iki haftasından sonra müze envanterinde bulunan eserler üzerinde atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. 28 Ekim 2011 tarihinde yapılacak sınavda başarılı olanlar 30 Mart 2012 tarihine kadar haftaiçi hergün sekiz saat olacak şekilde uygulama eğitimi alacaktır. Uygulama eğitiminde 16-19. yüzyıllara ait taş, ahşap, alçı, cam, çini eserlerin restorasyon ve konservasyonu üzerine çalışılacak.

Ön kayıtlar 19 Ağustos 2011 tarihinde sona eriyor.


Ayrıntılı bilgi: http://www.muzedenyapiya.org/
Telefon: +90 212 5319042, eposta: korefd @ gmail.com

Bu proje T.C. Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği, T.C. Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü’nün ortaklığı ve Koruma ve Restorasyon Firmaları Derneği’nin yürütücülüğü’nde gerçekleştirilmektedir.
* Kullanılan resim ilgili web sitesinden haber aktarmak amacıyla alınmıştır.

Hiç yorum yok: