26 Mayıs 2008

Marmaray-Üsküdar Kazılarında Ortaya Çıkarılan Antik Khrysopolis Kenti

Marmaray-Üsküdar Kazılarında Ortaya Çıkarılan Antik Khrysopolis Kenti

Konuşmacı: Dr. Şehrazat Karagöz

Tarih: 28 Mayıs 2008, Çarşamba
Saat: 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi,
Bankalar (Voyvoda) Caddesi No:11 Karaköy, İstanbul

Sınırlı yer olması nedeniyle rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Tel: (212) 334 22 70
obmuze@ottomanbank.com
www.obmuze.com

Aşağıdaki içerik Osmanlı Bankası Müzesi'nin etkinliği tanıtmak için gönderdiği epostadan alınmıştır. Bkz: Başkalarına ait ürünlerin etik kullanımı

Marmaray projesinin Üsküdar Meydanı'ndaki arkeolojik kazıları, 2004 yılında başladı ve hâlâ sürüyor. Kazılarda, şimdiye dek sadece arkeolojik kaynaklarda sözü edilen antik Khrysopolis kentine ait buluntular ortaya çıkarıldı. MÖ 7. yüzyıla tarihlenen buluntular, efsanevi Khrysopolis kentinin tarihsel geçmişini kanıtlıyor.

Dr. Şehrazat Karagöz

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prehistorya ve Arkeoloji Bölümü'nden 1977'de mezun oldu. 1978 yılında İstanbul Arkeoloji Müzesi Taş Eserler Koleksiyonu'nda göreve başladı. Müzenin 100. yıl halka açılış kutlaması çerçevesinde heykellerin yeni teşhir programlarında, müzenin katıldığı tüm yurtiçi ve yurtdışı sergi çalışmalarında, çeşitli kazı ve yüzey araştırmalarında görev yaptı. 1985-1989 yıllarında, Avusturya-Viyana Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. Bu yıllarda, Viyana, Londra, Roma, Berlin, Potsdam, Münih, Dresden, Batı Macaristan Antik Panonia Bölge müzelerinde seminer çalışmalarına katıldı. Klagenfurt, Linz, Viyana-Schallaburg, New York-Metropolitan ve Brüksel'deki çeşitli sergilerde Kültür Bakanlığı görevlisi olarak çalıştı. Türk Eskiçağ Bilimleri Enstitüsü ve Alman Arkeoloji Enstitüsü üyesi olan Karagöz, halen İstanbul Arkeoloji Müzelerinde görevlidir ve Marmaray-Üsküdar kazısında alan sorumlusudur.

Hiç yorum yok: