02 Mart 2010

PaleoBerkay, arkeoloji çalışmalarınızı destekliyor

PaleoBerkay, kurulduğundan beri, bildiğimiz websitelerine pek benzemiyor. Biz ziyaretçilerimizin sadece siteyi ziyaret edip bulunan yazıları okumasını beklemiyoruz. Biz ziyaretçilerimizin Türkiye arkeolojisinin gelişmesine katkıda bulunmasını, arkeolojik varlıkların korunmasına yardımcı olmasını da istiyoruz. Bunun için yıllardan beri, çeşitli bahaneler bulup/yaratıp ziyaretçilerimize kitaplar hediye ederek, arkeolojiyle ilgili bilgilenmenin artmasını da sağlamaya çabalıyoruz.

2010 yılında, PaleoBerkay 9. yılını kutluyor. Bu da yeni bahanemiz. Fakat bu sefer, kitap hediye etmenin ötesine geçmeye karar verdik. Bir kitap grubu hediye etmeye karar verdik.

Bu yüzden, bir ziyaretçimize tam 100 liralık kitap vermeye, böylelikle, arkeolojiyle ilgili nitelikli çalışmaları "kendi çapımızda" desteklemeye karar verdik. (Aslında 9. yıldan dolayı 99 liralık kitap verecektik, ama 1 lira daha ekleyip "100 lira" deyince daha büyük görünüyor, hatta "tam 100 lira" deyince biz bile şaşırıyoruz ne yaptığımıza.)

Bu desteği almak için aslında pek fazla bir şey yapılması da gerekmiyor. İşte, kurallar:


- Arkeoloji ya da sanat tarihiyle ilgili özgün/kendinize ait herhangi bir çalışmayı (suluboya resim dahil değil, ama ödev vs. olabilir) sitemizin iletişim sayfasındaki bilgileri kullanarak 1 Ekim 2010 tarihinden önce bize eposta ile göndermek. Çalışmaları PDF olarak almayı tercih ederiz, ama diğer dosya formatlarını da kabul edebiliriz.

- Hiç bir konu sınırlaması da yok, "arkeoloji ve/veya sanat tarihi ile ilgili olması" dışında.

- Herkes sadece bir çalışmayla katılabilir.

- Bu desteği, SüperTeklif gelirlerimizle sağlayabildiğimiz için, bu sayfadan SüperTeklif'e, üye olmak gereklidir (bize çalışmanızı göndermiş olduğunuz eposta adresiyle). Sponsor bağlantılarımız hakkında daha fazla bilgi.

- ve bir banka hesabına sahip olmak... (Bunu daha sonra ayrıca konuşuruz.)



İşte bu kadar...

Biraz da ipucu verelim: Kimler avantajlı?

-Yazılarında Türkçe imlâ ve yazım kurallarına uyanlar (galiba en önemlisi bu).

- Özgün fikirler, analizler, yorumlar içeren çalışmalar (hatta "vay be!" dedirtecek işler).

- Aşırı özgün çalışmalar haricinde, kurallara uygun bir kaynakça içeren ve bunlara metin içinde atıfta bulunulmuş çalışmalar. Aşırı özgünlük de avantajlıdır ama...

- PB Arkeoloji Blogunda yayınlanabilecek nitelikte çalışmalar.

- Hep metinden bahsediyoruz ama, başka türden çalışmalar da olabilir, mesela bir fikir, bir fotoğraf, bir karikatür, bir websitesi, bir araştırma projesi, gibi aklımıza gelmeyen başka türden bir çalışma da avantajlı olabilir.

- 100 liralık kitap kazanmak için yapılmadığı, gerçekten bir sorunu çözmek, bir durumu anlatmak için yapıldığı anlaşılan çalışmalar.

- Özellikle genç arkeoloji öğrencilerini desteklemek isteriz.


Peki biz ne kazanacağız?

Bu kriz günlerinde 100 lira kaybedeceğiz. Ancak, ziyaretçilerimiz, desteklenmeye uygun olan çalışmayı PB Arkeoloji blogunda görecekler. Böylelikle mutlu olacağız. Arkeolojiyle ilgili nitelikli bir çalışmayı desteklemiş olmakla gurur duyacağız.

Tabi, hiç istemiyoruz ama, desteklenmeye değer bir çalışmayla karşılaşmamamız durumunda, 100 liramız cebimizde kalacak. Ama üzüleceğiz. Belki de, birkaç tane desteklemek istediğimiz çalışma çıkabilir. Bu durumda ne yapacağımıza henüz karar vermedik. Ama bir çözüm buluruz, yeter ki öyle bir durum olsun.

1 yorum:

Berkay Dinçer dedi ki...

Ödülü kazanmaya yeterli bir çalışma göderilmemiş olduğundan dolayı ödül verilmemiştir.