17 Mayıs 2010

29. Müzeler Haftası

29. Müzeler Haftası - 18-24 Mayıs 2010

Müzeler Haftası ile ilgili çok güzel bir web sayfası bulunmakta. Bu web sayfasında, müzeler haftası ile ilgili etkinliklere ulaşabileceğiniz gibi, "tarihi eser buldum ne yapmalıyım?", "Müzeler ve Tarihi Eserlerimizle İlgili Bilmemiz Gerekenler", "Kazılarla İlgili Bilmemiz Gerekenler", "Tarihi Eser Bulduğunuzda Yapmanız Gerekenler Nelerdir?", "Tarihi Eserlere İlişkin Cezai İşlemler Nelerdir?", "Özel Müze Kurmak İsteyenler Ne Yapmalıdır?", "Koleksiyonerlik Belgesi Temin Etme İşlemleri Nasıl Yapılır?" gibi başlıklarda çok faydalı bilgiler sunulmuş.

Web sitesinde, Türkiye müzeciliğinin kurucusu Osman Hamdi Bey ile ilgili de zengin bir içerik bulunuyor. "Osman Hamdi Bey kimdir?", "Osman Hamdi Bey'in Hayatı", "Arkeolog Osman Hamdi", "Müzeci Osman Hamdi", "Ressam Osman Hamdi", "Asar-ı Atika Nizamnamesi", "İskender Lahdi", "Nemrut Dağı Tümülüsü" başlıkları ile Osman Hamdi Bey ve çalışmaları hakkında bilgiler edinilebilir.

Web sitesinin en güzel yönlerinden bir tanesi de interaktif harita ile, hem Türkiye'nin illerindeki bütün müzelerin bilgilerine ulaşılabilmesi, hem de aynı harita üzerinden müzeler haftası ile ilgili etkinliklerin öğrenilebilmesi.


Aşağıda, 29. Müzeler Haftası'ndaki etkinliklirden bir şeçki bulacaksınız. Ancak, daha fazla bilgi için http://www.muzelerhaftasi.gov.tr adresini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

18 Mayıs 2010
“Osman Hamdi Bey ve Müzeciliğimiz”
Havva Koç
İstanbul Arkeoloji Müzesi

“Osman Hamdi Bey ve Türk Müzeciliği”
Cengiz Topal
Efes Müzesi

19 Mayıs 2010
“Eski Eser -Müze ve İnsan İlişkileri” konulu karikatür yarışması sergisi
Burdur Müzesi

20 Mayıs 2010
“Ölümünün 100. Yılında Osman Hamdi Bey ve Türk Müzeciliği”
Arkeolog Özgür ÇAVGA
Çanakkale Kent Müzesi

21 Mayıs 2010
Emniyet Genel Müdürlüğü Görevlilerine Konya Bölgesinde bulunan Örenyerleri, Kültür Varlıkları ve Eski Eser Kaçakçılığı Konusunda Konferans
Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (bu ilginç olabilir!)

24 Mayıs 2010
“Osman Hamdi Bey”
Emin Torunlar
Manisa Belediye Kültür Merkezi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel olmuş