11 Mart 2009

PaleoBerkay Arkeoloji Sitesi 8 Yaşında (ve yine kitap hediye ediyor)

Yazının en altında nasıl kitap kazanabileceğiniz anlatılıyor. 8. yılımızı kutlamak için bu yazıya yorumlarınızı yazmanız bizi çok mutlu eder.


8 YILDA NE YAPTIN PALEO?

PaleoBerkay bundan tam 8 yıl önce, 2001 yılının Mart ayında yayınlanmaya başlamıştı.

PaleoBerkay'ın kurulmasındaki en önemli amaç, bundan 8 yıl önce de, bugün bile hâlâ zor olan bir şeyi gerçekleştirmekti. Amacımız, arkeolojiyle ilgili nitelikli bilgiyi herkesin kolayca ulaşabileceği hale getirmekti. Bunun için çaba sarf ettik. Neler yaptık?

1- PaleoBerkay'ı internetteki pek çok siteden ayıran temel özelliklerin başında, içeriğinin orijinal olması geliyor. Biz, sayfalarımızı kopyala+yapıştır "tekniğiyle" oluşturmuyoruz. 8 yılda büyük ve orijinal bir arkeoloji kaynağı yarattık.


2- Siteye eklenecek en ufak yazılar bile, uzun süreli bir araştırmayla hazırlanıyor. Ardından tekrar tekrar okunuyor. Çünkü, ufak bir virgülün atlanmasına bile tahammül edemiyoruz. Biliyoruz ki, bizi PaleoBerkay yapan şeyin başında bu hassasiyetimiz de geliyor. 8 yılda, ilk günkü hassasiyetimizi hiç kaybetmedik.

3- Geçen 8 yılda geriye dönüp baktığımızda bir başka özelliğimizin de ziyaretçi odaklı bir yayın politikası olduğunu söyleyebiliriz. Bu sekiz yılda, siteyi devam ettirmek kadar, epostayla ya da telefonla bize ulaşan yüzlerce kişinin sorularını yanıtlamak için de çalıştık. 8 yılda, bize ulaşan herkese yardım ettik, hatta bazen onlara yardım etmek için kendi işlerimizi bile aksattık (ama pişman değiliz, yine yaparız).

4- Bugün artık sitemize ulaşan pek çok ziyaretçimiz arama motorunda sadece PaleoBerkay yazarak bize ulaşıyor. 8 yılda Türkiye'de arkeoloji ile ilgili bir "marka" olduk... Fakat, bir kez bile, "en iyi" ya da "en büyük" olduğumuzu iddia etmedik. Bu türde iddialara 8 yıl boyunca hiç ihtiyacımız olmadı. Adımızın da gösterdiği gibi, hep kendi halimizdeydik, ve öyle olmaya da devam edeceğiz.

5- Bu da kişisel bir şey: 8 yıl önce sadece "Berkay Dinçer"dim. Geçen zamanda kendi adım bir göbek adı oldu, kendime yeni bir ad daha edindim. Arkeolojiyle ilgilenen kimle tanışsam (buna bölüm başkanları, hatta yurtdışından meslektaşlar da dahil) aramızda hep aynı konuşma geçti:
BD: Merhaba, ben Berkay...
Kişi 2: PaleoBerkay mı?
BD: Öf püf (kızarma, morarma)...


8. YILDA 8 YENİ YAZI...

8. yılımızda 8 yeni yazı eklemeye karar verdik. Eklenenler:
İnsanın Evriminde Taş Aletler
Ortaçağ Anadolusu'nda Ortak Bir İmge: Ejder Öldüren Atlılar
Trakya'nın Paleolitik Çağ Kültürleri
Kaletepe Deresi 3, Orta Anadolu’nun İlk Paleolitik Çağ Tabakalanması

Yakında eklenecekler:
İnsanın Evrimi (güncellenmiş yeni yazı)
Anadolu'da Ortaçağ Sınırları: Ashab-ı Kehf Mağara Kültü
Paleolitik Çağ Arkeolojisi ve İstatistik
Bursa'da Yeni Paleolitik Keşifler (Archäologische Korrespondenzblatt dergisinde yayınlandıktan sonra)


PALEOBERKAY 8. YILINDA YİNE KİTAP HEDİYE EDİYOR!

Bu yazıya yorum yazanlardan bir kişiye (ya da iki, tam bilemiyoruz) henüz bilemediğimiz, ancak çok az olmayacağını tahmin ettiğimiz, bir bütçe çerçevesinde istediği herhangi bir kitabı (ya da internetten alınabilecek benzeri bir şeyi) hediye edeceğiz.

Bunun için yorumunuzun yayınlanabilir nitelikte olması ve size ulaşabileceğimiz bir eposta adresini bildirmeniz gerekir (eposta adresiniz sadece kitabı kazandığınızda size ulaşılması için kullanılacaktır, bkz: gizlilik politikamız).


*Reklâm gelirlerimizi ziyaretçilerimiz ve arkeoloji için kullanma ilkemizin bir sonucu olarak, gerçekleştirdiğimiz bu kampanyadaki hediyeyi almak için kullanacağımız ekonomik kaynaklar, PaleoBerkay'ın SüperTeklif ve Google reklâm gelirleriyle oluşturulmuştur (ya da oluşturulacaktır).

18 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Dostum Berkay

Bu uğurda senin ile beraber aynı yolda yürümek bizleri çok mutlu ediyor. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

Murat BAŞLAR

Adsız dedi ki...

"PaleoBerkay bundan tam 8 yıl önce, 2001 yılının Mart ayında yayınlanmaya başlamıştı".
İyi ki başlamışsın Berkay...
Bu süre içerisinde çalışmalarını, yazılarını, kazı-araştırma projelerinin sonuçlarını bir meslekdaşın olarak büyük bir merak ve takdir ile takip ediyorum...
Pleistosen dönem arkeolojisi üzerine Anadolu'da yapılan sistemli kazı-araştırmaların sayısı 2009 yılına geldiğimizde bile hala tek haneli rakamlarla ifade ediliyor...
Avrasya'nın en önemli noktasında olan bu coğrafyanın, önemli Paleolitik dönem potansiyeli taşıdığı şüphe götürmeyecek şekilde açık olmasına rağmen, elde edilen nitelikli bilgi eksikliği, söz konusu coğrafaya sınırları içerisinde yavaş yavaş tamamlanmaya başlayan Pleistosen dönem bulmacasında belki de en önemli parçanın eksik olmasına neden oluyor...
Buna rağmen özellikle son yıllarda G.D. Anadolu bölgesinde yapılan yüzey araştırmaları, K.Maraş Direkli Mağarası kazısı, Antalya Suluin kazısı ve senin de önemli katkılarınla daha geniş kitlelerin haberdar olduğu Bursa ve Kaletepe Paleolitik dönem araştırmaları Plesitosen dönem envanterine çok önemli kazanımlar sağladı.
Yazılacak veya söylenecek daha çok şey var ama sözü " 8. yaşın kutlu olsun paleoberkay.Hep bu çizgi de devam et" diyerek bitiriyorum...

Gökhan Mustafaoğlu

Adsız dedi ki...

Sevgii Berkay, yıllardır bu güzel siteyi, yenileyerek ayakta tutuyor. Arkeoloji alanında olmayan dostlarıma, gozum arkada kalmaksızın tavsiye edebiliyorum bu adresi. 10. yilin etkinligi olarak ben açıkçasi 'paleoberkay turnede' gibi bir cilginlik bekliyorum. Kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

Berkay bey merhaba,

Çabalarınızı kutlarım. Sizi askere giderken, askerde ve daha sonrası sık sık yazışarak izlemiştim. Hatta bir site de birlikte (?) yapacaktık..
Sanırım ilk kitabı ben kazanmıştım.. Bunu da kazanmayı istiyorum:)
Çalışmalarınızda başarılar dilerim..
Doç. Dr. Mehmet Tunçer

ufukgurdal dedi ki...

Yeni nesil bilim adamlarının öncülerinden,aranan kişilik,örümcek ağı tutmuş beyinlerin korkulu rüyası...Anne karnında olup, geleceği arkeolojiyle birleşecek olan bebelerin, ellerinden öpeceği insan...Yolun her daim açık olsun...
M.Ufuk GÜRDAL

yagoca dedi ki...

Arama motorlarına ne zaman arkeoloji ile ilgili bir şeyler yazsam, karşıma çıkan bir çok internet sitesi hiç bir işime yaramaz. "Hah.. bak şurada işe yarar birşeyler var galiba..." diyerek tıkladığım linkte de her zaman "pb arkeoloji" açılır... Ne varsa pb arkeoloji'de var. Bence büyük bir boşluğu dolduruyor. Hem de 8 yıldır. O, büyük bir boşluğu doldurdu, ama bundan sonra O'nun boşluğu doldurulayamacak gibi...

80. Yılınızı da (eğer Google satın almazsa) kutlamanız dileğiyle !

YGC.

Unknown dedi ki...

Berkay'cım,
Nice 8. yılları görmek dileğiyle.. İyi iş başarıyorsun. Ben kitabı seçtim bile bu arada:)
Yasemin

Unknown dedi ki...

Demek, 8.yıl inanılır gibi değil.

KUTLARIM! Daha nice yıllara.

Banu Öksüz

Unknown dedi ki...

seninle tanıştığımızda bu site 2. yılını doldurmaktaydı. aradan 6 senenin nasıl geçtiğine mi, yoksa sitenin gösterdiği aşamaya mı şaşırayım bilmiyorum. ellerine sağlık dostum..

Adsız dedi ki...

Songül Yurttaş
Sizinle tanışmamış olsak da bir dönem arkadaşımın sitesini ziyaret eder gibi sürekli bu sayfaları takip ediyorum.Meslektaşlarınıza katkıda bulunma çabanız,çalışmalarınız paylaşma nezaketiniz tüm herkese örnek olacak nitelikte (sizde bilirsiniz arkeoloji camiasında yapılanlar paylaşmaya gelince bir düşünülür:). Paleoberkay'la nice yıllara hep beraber...sevgiler..

Adsız dedi ki...

sevgili "paleoberkay" :)

Yaptığın (iş demek basit kaçacak,çünkü artık hayat tarzı şekline girmiş) şey,bu dönem içinde önemli ve çok büyük.Azmini yürekten kutlarım.Evet bilgi,paylaştıkça gelişen ve değerlenen birşey ,daha nice 8 senelere diyorum...

Adsız dedi ki...

ne söylesem az olur sanırım emeklerinin karşılığında...çok daha uzun bi zamanı çalışmalarını paylaşarak geçirmek dileğiyle...

Esra Alp

Adsız dedi ki...

merhabalar,
bu siteyi bana tanıtanlara -ki onların kim olduklarını bilmiyorum- özellikle teşekkür ediyorum. arkeolojiyi seven birisi olan benim burayı bilmemiş olmamın açığını dilerim en kısa sürede kapatırım.
sevgi ve selamlar
ömer torun

Adsız dedi ki...

Başarılı çalışmalarının devamını ve çalışmalarını bizlerle paylaşmaktan vazgeçmemeni diliyorum.. Sevgiler..

Emel Yıldırım

sibella dedi ki...

küçükken hep iyi bir arkeolog olmak isterdim, tabiri yerindeyse; dağ taş gezen, yeni şeyler keşfeden örneğin bir tümülüs içinde geçmişi saklayan..
sonra büyüdüm, hala arkeolog olmak istiyordum fakat benden başka hiç kimse istemedi..maddi durumu pek de yerinde olmayan ailemden de ben hayallerimi isteyemedim..
şimdi ve sonra sonsuz bir aşkla seveceğim arkeolojiyi sunan böylesi güzel bir siteye ne desek az kalır herhalde..Hep varolun..
sibel..

Berkay Dinçer dedi ki...

Bu yazıya ilk yorum yapan kişi olan Murat Başlar, bizden bir arkeoloji kitabı kazandı.

Bu yazıya yorum yapan herkese çok teşekkür ediyoruz.

hasan narlı dedi ki...

yaptıgın çalışmalardan dolayı sana minnettarız..

Adsız dedi ki...

Arkeoloji ile ilgili ne arayacak olsam karşıma ilk çıkan "doğru"site.ve başka hangi siteye girsem bu siteden alınmış yazılarla,resimlerle karşılaşıyorum.her şeye rağmen herkesle paylaşıma açık bu sitenin sadece ve sadece arkeoloji ye hizmet verdiği için yöneticilerini tebrik ediyorum...