01 Nisan 2009

Türkiye'nin İlk Sakinleri Sergisi İstanbul'da


Türkiye'nin İlk Sakinleri Sergisi

Tarih: 2-30 Nisan 2009

Yer: İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası, Beyazıt, İstanbul.

Aşağıdaki metin ve kullanılan resim etkinliğin tanıtım epostasından alınmıştır.
TÜRKİYE’NİN İLK SAKİNLERİ
İlk olarak Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde açılan sergiye İstanbul’da İstanbul Üniversitesi ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin tarihöncesine ilişkin en simgesel unsurlarını biraraya getiren sergi, Anadolu’da keşfedilen prehistorik bulguların zenginliğini günışığına çıkarıyor.

Sergide yer alan objelerin bir bölümünün bulunduğu insanlık tarihinin en eski yerleşimlerinden biri olan Karain Mağarası’nda yürütülen kazı çalışmalarını konu eden, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından çekilen, Karain (25 dk) belgesel filminin gösterimi de gerçekleşecek. Film ile ilgili söyleşiye Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr.Işın Yalçınkaya ile birlikte filmin yönetmenleri Dr. Cenk Demirkıran ve Güçlü Gülan katılacak.

Bu sergi, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanlığı ve Paris İnsan Paleontolojisi Enstitüsü’nün Fransız-Türk bilimsel işbirliğiyle hazırlanmış, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı ve Fransa’nın Ankara Büyükelçisi himayelerinde ve Ankara Fransız Kültür Merkezi desteğiyle gerçekleşmiştir.

Hiç yorum yok: